11.01.2019
Dober odziv v humanitarni pomoči Lovru iz Dravograda

Malemu Lovru Vogliču iz Dravograda, o katerem smo že večkrat poročali tudi na Koroškem radiu, je v slabih dveh mesecih, odkar teče dobrodelna akcija Koroških novic in humanitarke Anike Popič, pomoč ponudilo mnogo Korošcev. Denar zanj in za njegovo družino so zbirali na kulturnih, športnih in drugih prireditvah, družino so osebno obiskali mnogi posamezniki, člani društev ter dobrodelnih in športnih organizacij. Zanj so zbirali sredstva tudi samostojni podjetniki, ki so izkupiček od prodaje različnih proizvodov namenili Lovru.

Družinski proračun je zaradi dečkove bolezni mesečno obremenjen za dodatnih 500 evrov, nujno potrebna je tudi sanacija njihove hiše. V ta namen ob pomoči RK Dravograd že zbirajo denarna sredstva, prav tako poteka akcija zbiranja plastičnih zamaškov in starega papirja. Pomoč je ponudila tudi umetnica, ki se ljubiteljsko ukvarja s slikanjem. Podarila je pet avtorskih del, fotografije in podrobnejše informacije pa so na voljo na FB strani Koroških novic in humanitarke Anike Popič.

Vrhunec humanitarne akcije za Lovra bo dobrodelni koncert, 20. januarja ob 17. uri, v dvorani Špic D v Dravogradu. Lovru pa so ob prvem rojstnem dnevu v oddaji Sredina parada domačih na Koroškem radiu poslali tudi glasbeno čestitko z organizatorjem in pobudnikom dobrodelnega koncerta, Rudijem Breznikom.