15.01.2019
V občini Radlje se je začela javna razprava o proračunu

V občini Radlje se je začela javna razprava o osnutku proračuna za letošnje leto, potem, ko so se tudi z naborom investicijskih projektov v letu 2019 seznanili svetniki občine Radlje. Nadaljujejo izvedbo začrtanih projektov perspektive 2014 – 2020.

Proračun občine za leto 2019 znaša dobrih 11 milijonov evrov, osrednji investicijski projekti pa so nadaljevanje vodooskrbe, kjer občino Radlje čaka še dobrih 40% del do realizacije projekta na njenem območju. Prav tako bo v letošnjem letu občina Radlje uredila cerkveni trg, ki bo zaokrožena celota za pešce in kolesarje in za katerega je evropska sredstva pridobila iz naslova trajnostne mobilnosti . Kot je dejal župan občine Radlje,  Alan Bukovnik, pa želijo urediti še Center za sonaravno gospodarjenje z gozdovi Prosilva do jeseni, ko bo 30. letnica Prosilva Evropa . Občina Radlje pa je že pričela z aktivnostmi priprave projektnih dokumentacij za pridobitev gradbenih dovoljenj za osrednje projekte iz dogovora za razvoj regije.

Svetniki občine Radlje so potrdili dvig cen programov vrtcev za letošnje leto, po metodologiji so opredeljene glede na različna starostna obdobja, povišale pa so se zaradi dogovora o povišanju plač v javnem sektorju. Občina Radlje pokrije kar 84,82% cene pomoči na domu, ki jo izvaja javni zavod ŠKTM, tako cena ostaja za uporabnike nespremenjena in znaša 2,5 evra.

Občina Radlje pa ima po potrditvi v občinskem svetu tudi ceno turistične takse v občini, ki je doslej znašala 1 evro, k obstoječi so po novem zakonu z odlokom uskladili še 25% promocijske takse, tako odslej v občini Radlje turistična taksa za uporabnike znaša 1,25 evra.

IF