19.09.2019
15. festival slovenskega jazza na Ravnah

Po predstavitvi Jazzopisa, časopisa o jazzu v Sarajevu letošnjega junija in Razstavi »Big Band Big Fun« fotografinje Nike Hoelcl Praper in solokoncerta vibrafonista Vida Jamnika v Ljubljani se je 15. Festival slovenskega jazza v organizaciji Jazza Ravne na Ravnah na Koroškem začel ta torek z razstavo fotografij Iztoka Zupana in solokoncertom Gala Furlana, tolkalista s Primorske.

Festival slovenskega jazza na Ravnah, poln domače, lastne produkcije, se je nadaljeval že v sredo v Kulturnem centru Ravne z nastopom skupine Stick control na prireditvah »Jazz ne grize« in »Od klasike do jazza«.

Do konca tedna se bo zvrstilo več kot 130 nastopajočih, razstavljavcev in mentorjev na devetih različnih prizoriščih in 23 dogodkih, 12 koncertov, 2 dneva delavnic, 3 razstave, 2 projekciji lastnih filmov, izid Jazzopisa in še kaj. Omenimo samo večje koncerte, v petek v klubu Kompleks Trio Balanesco, Girotto in Zlatko Kavčič, East West Daydreams ter kvintet Boštjana Simona There Be monsters in v soboto, prav tako v Kompleksu Vollmaier igra Laibach, Mario Vavti Ride the Slide in Goran Bojčevski kvintet.