08.10.2019
Izvedba protesta Hoč,mo prvo lopato odvisna od vladnega poroštva


Ta četrtek je ključna vladna odločitev o poroštvu, ki bo vplivala na izvedbo protesta, poudarjajo na Ravnah potem, ko se je včeraj sestal pripravljalni odbor za organizacijo napovedanega protesta HOČ`MO PRVO LOPATO! v Ljubljani. Odbor sestavljajo predstavniki Mladinske iniciative za 3. razvojno os, koroške občine, Gospodarska zbornica Koroške ter Območne obrtno-podjetniške zbornice. 

 Za organizatorje je ključen za izvedbo protesta ravno podatek o sprejemu poroštvenega zakona s strani Vlade Republike Slovenije. Če bo vlada do 17. oktobra potrdila vsebino t. i. poroštvenega zakona za 3. razvojno os, bo pripravljalni odbor protest zamrznil, do končne odločitve v Državnem zboru.

 Na petkovi koordinaciji (4. 10. 2019) spremljanja gradnje 3. razvojne osi na Koroško so bili predstavniki koroške s strani ministrstev za infrastrukturo in finance uradno obveščeni, da je v vladno proceduro poslan usklajen predlog t. i. poroštvenega zakona. Korošci prizadevanja ministrstev podpiramo, zato pripravljalni odbor za organizacijo protesta vladi sporoča, da namen ni protestirati za vsako ceno, temveč je ključen sprejem poroštvenega zakona, ki pomeni zeleno luč za pričetek gradnje koroške hitre ceste.

V pričakovanju odločitve vlade o poroštvu za 3. razvojno os, pa so organizatorji protesta potrdili, da priprave na protest potekajo v skladu z načrtovanimi ter da predvidene avtobuse polnijo. Logistično je s strani organizatorjev protesta vse nared za njegovo izvedbo, dne 17. oktobra 2019, ob 10. uri, pred vladno palačo.

IF