28.01.2020
Občina Radlje ima pod streho proračun za leto 2020


Svetniki občine Radlje so potrdili predlog proračuna za letošnje leto, ki znaša 12 milijonov evrov , v pretežni meri ga zaznamujejo investicije, ki so sofinancirane z evropskimi sredstvi, prav tako so občinski svetniki potrdili nekaj predinvesticijskih dokumentov, tudi za gradnjo prizidka k vrtcu Radlje, kjer je že dalj časa prostorska stiska, otroci pa so na čakalni listi. Kot je pojasnil župan Bukovnik, je Ministrstvo za šolstvo obljubilo razpise, kjer bodo sofinancirali tako vrtce kot šole. 

Med osrednjimi projekti občine Radlje so dokončanje projekta vodooskrbe, obnova Sokolskega doma. kjer bo Varstveno delovni center, želijo uresničiti še Sadjarski center in zgraditi prizidek k vrtcu. Zaradi slednjega so nekoliko spremenili postavke proračuna, tako bodo nekatere druge investicije morale malo počakati.  Dva amandmaja pa je vložila SDS, eden se je nanašal na višjo vrednost sofinanciranje javnih del in pa na zvišanje postavke za novorojence na 1000 evrov. Nista bila sprejeta, občina Radlje daje dovolj za aktivno politiko zaposlovanja, so menili, prav tako zadoščajo dosedanja sredstva za novorojence, 123 evrov, k temu nekaj sredstev dodajo še banke in društvo Nasmeh na obraz. Ob tem je župan še pojasnil, da občina sofinancira tudi šole v naravi, ša tudi letovanja otrok v koloniji RK, poskrbijo tudi za obdarovanja otrok. 

Med drigim so občinski svetniki podali soglasje k imenovanju dosedanje direktorice ZD Radlje Lidije Golob za nov mandat vodenja ZD Radlje, ki jo je pred tem kot edino prijavljeno na razpis že potrdil svet zavoda.