04.03.2020
Andreja Gologranc v potrditev na občinski svet MO Slovenj Gradec za direktorico Kulturnega doma


Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja pri občinskem svetu Mestne občine Slovenj Gradec je zaključila izbirni postopek za imenovanje direktorja oziroma direktorice Kulturnega doma Slovenj Gradec in za sejo mestnega sveta že pripravila predlog za imenovanje. Mestni svet bo prihodnji teden na seji ta predlog sprejel ali ga zavrnil.

Na razpis za direktorja Kulturnega doma Slovenj Gradec so se prijavile tri kandidatke, med njimi tudi dosedanja v.d. direktorja Kulturnega doma Slovenj Gradec Andreja Gologranc. Vse so izpolnjevale razpisne pogoje in tudi pozitivno predstavile svoje programe. Kviaz je v začetku postopka izbral Ireno Plešivčnik, za mnenje pa je predlog poslal v obravnavo svetu zavoda Kulturnega doma, saj je po Odloku mnenje sveta zavoda ključno pri izbiri kandidata.

Ireno Plešivčnik je svet zavoda Kulturnega doma zavrnil in glede na dobro poznavanje problematike in dosedanjega uspešnega izvajanja funkcije predlagal Andrejo Gologranc, s čimer je izrazil zadovoljstvo z njenim dosedanjim delom. Kviaz je nato ponovno preveril podporo sveta zavoda Kulturnega doma in z upoštevanjem njihovega mnenja kandidatko in sedanjo vršilko dolžnosti direktorja Andrejo Gologranc tudi predlagal v potrditev občinskemu svetu Mestne občine.

 

IF