27.03.2020
25 okuženih na Koroškem do 26. marca



Po podatkih NIJZ-a, ki so osveženi do četrtka, 26. marca, je v Sloveniji 638 oseb okuženih z novim korona virusom, opravljenih je bilo 18. 369 testiranj . Podatki kažejo 70 več okuženih, 9 jih je izgubilo življenje .

Na Koroškem se je število okuženih povzpelo na 25; 7 jih je v Slovenj Gradcu, 6 na Ravnah, Dravograd 5, Prevalje in Črna so 3 okuženi, 1 je v Podvelki.

Vlada bo na današnji seji odločala o predlogih ukrepov za pomoč prizadetim zaradi epidemije novega koronavirusa. Vse skupaj bo združila v predlog t.i. mega zakona. za katerega si premier Janez Janša želi, da bi ga DZ potrdil še ta mesec. S tem bi lahko pomoč zaobjela meseca aprila in maj, bodo pa nekateri ukrepi veljali tudi za nazaj.

Med najpomembnejšimi so sofinanciranje prispevkov za delavce na čakanju s strani države, pomoč samozaposlenim v obliki odpisa socialnih prispevkov in izplačila mesečnega temeljnega dohodka te poseben dodatek za upokojence z najnižjimi pokojninami. Javnih storitev, ki se v času krize ne izvajajo, gospodinjstvom ne bo treba plačati.

IF