21.04.2020
Na razpis občine Ravne ena ponudba za nakup Rimskega vrelca


Ponujanje opuščenega hotela Rimski vrelec v Kotljah, ni zastalo niti v času korona krize.

Občina Ravne na Koroškem je 31. marca , le dan po poteku prejšnjega razpisa, objavila novega, za javno zbiranje ponudb za prodajo nepremičnine Rimski vrelec. V prejšnjem razpisu se na občini niso odločili za ponudbo družbe IIG SL, poslovneža Evgenija Zotova, ki je predvsem želel postaviti polnilnico vode, za turistični del ponudbe pa je postavljal nekatere pogoje. Za kupnino je sicer ponudil doslej najvišji znesek.

Nov, šesti razpis, se je iztekel včeraj in na občini Ravne so nam zaupali, da so v roku pridobili eno ponudbo, vplačana je bila tudi ena varščina. Javno odpiranje ponudbe bo jutri ob 11. uri, takrat bodo tudi povedali, kdo je najnovejši ponudnik za nakup Rimskega Vrelca. Rok za odgovor ponudnikom je 30 dni od zaključka razpisa, glede na to ,da je eden, bi se po besedah župana Tomaža Rožena lahko odločili že prej.

Razpis se bistveno ne razlikuje od prejšnjega, najbolj točkovana je višina kupnine, drugi kriterij je število namestitvenih kapacitet, nato pa si s z enakimi deleži sledijo še predvidena višina vlaganj, število in obseg spremljevalnih dejavnosti, vključitev lokalnega okolja, trajnostna naravnanost in število ustvarjenih delovnih mest.


 

MV