04.06.2020
Občina Ravne računa na parcele za stanovanjsko gradnjo v Kotljah

Konec preteklega tedna je občina Ravne objavila sklep o pripravi podrobnega prostorskega načrta za stanovanjsko zazidavo Kotlje 4. Na območju je predvidena gradnja stanovanjskih stavb ter ureditev prometne in komunalne infrastrukture. Gre za tri parcele v katarski občini Kotlje v skupni izmeri 10 tisoč 20 kvadratnih metrov , ki se nahajajo znotraj naselja Kotlje.

Izven območja urejanja so predvideni posegi v zvezi s priključevanjem območja na gospodarsko javno infrastrukturo in grajeno javno dobro. Predmet priprave podrobnega prostorskega načrta je določitev podrobnejših izvedbenih pogojev za gradnjo objektov, zunanjo ureditev ter priključevanje na prometno in komunalno, energetsko in ostalo infrastrukturo. V prostorskem načrtu se prikažejo tudi vplivi in povezave s sosednjimi enotami urejanja prostora.

Rok za pripravo podrobnejšega načrta je približno 9 mesecev, pri čemer niso upoštevana roki objav v posameznih dokumentih, kot tudi časi potrebni za sklic različnih sej, kar navedeni čas precej podaljša.

Sodelovanje javnosti bo zagotovljeno skladno s postopkom javne razgrnitve in javne obravnave.