31.07.2020
Filmski festival Shots v Slovenj Gradcu se prične z Zebro

Filmski teden v Slovenj Gradcu jutri, v soboto, 1. avgusta, odpira prvi od festivalov, to je Zebra, ki bo na štirih prizoriščih v starem mestnem jedru ponudil izbrano, najbolj svežo animirano filmsko produkcijo. Zebra je namenjena otrokom in mladostnikom, a bo zanimiva tudi starejšim ljubiteljem risank.

Letošnji animirani filmi na festival Zebra prihajajo iz različnih koncev sveta, novo priduženi pa sta Argentina in Tajvan. V dveh dneh se bo odvrtelo 24 filmov, prizorišča predvajanj so pisarna Shots v Cankarjevi ulici, D.tajl Concept Store, Koroški pokrajinski muzej in Rojstna hiša Huga Wolfa, vse na glavnem trgu.

Predvajani sklopi se bodo ponovili na 45 minut, sočasno pa se bo odvijalo dnevno dogajanje v zebraraju, za katerega bodo skrbeli mestni frizerski saloni z izdelavo filmskih pričesk, ekipa za poslikavo obraza in Slackline Slovenj Gradec. V pomoč pri orientaciji in sledenju filmskim sklopom bo Zebrin zemljevid, ki ga je za festival narisal in oblikoval Jernej Kovač Myint, ki je tudi avtor celotne Zebrine vizualne podobe. Festival bo jutri potekal od 17. ure dalje, v nedeljo pa dopoldne, in sicer od 9. ure dalje.