20.08.2020
Povpraševanje za namestitev v Počitniškem domu v Fiesi je veliko

Počitniški dom Fiesa Mestne občine Slovenj Gradec in Občine Mislinja se nahaja skoraj v središču Fiese, le 300 m od plaže. Fiesa je manjši zaliv,  ki v zadnjih letih postaja vse bolj priljubljena točka domačih in tujih kopalcev. Počitniški dom Slovenjgradčanov in Mislinjčanov je v prvi vrsti namenjen otrokom in mladostnikom, za izvajanje programa zdravstvenega letovanja in kolonij, šol v naravi ter za druge oblike organiziranih letovanj. Primeren pa je tudi za krajši družinski oddih ali čisto individualnim gostom, saj obiskovalcem nudi udobno namestitev in ponudbo penzionskih storitev.

Najemnik doma, ki  je seveda sezonskega značaja, Javni zavod za turizem, šport, mladinske in socialne programe SPOTUR Slovenj Gradec. 

Običajno ga odprejo zadnji teden v maju. Ker so bili vsi programi šole v naravi zaradi korone takrat odpovedani, so dom odprli mesec dni kasneje, na prvi dan, ko so ljudje začeli vnovčevati tudi turistčne bone. 

Kapacitete v Počitniškem domu Fiesa so dejansko polne do konca meseca septembra.

Spotur je z njim prvič posloval lani. Lastnica Mestna občina Slovenj Gradec v njem izvedla kar nekaj obnovitvenih dneh, tako tudi letos, ko  je bil največji zalogaj obnovitev dela strehe. Vsako leto je načrtovano nekaj obnove v skladu s trenutnimi finančnimi zmožnostmi.