27.11.2020
Kope bodo ta vikend zasneževali


V tem tednu so temperature pod lediščem spodbudile lastnike smučišča Kope k zasneževanju. Ob ugodnih razmerah si želijo zagotoviti zadostno količino snega. Na novo sezono se temeljito pripravljajo in se ne strinjajo, da bi bila smučišča med prazniki zaprta,kot je predlagala Italija za vso Evropo, prav tako si to ne želijo smučarji. 

Razmere v epidemiji ne vplivajo na priprave za novo smučarsko sezono na priljubljenem smučišču na Kopah, ki so takšne kot vselej doslej, je povedal Boštjan Paradiž, direktor podjetja Vabo, lastnik smučišča. Poudaril je, da si želijo dovolj snega, da bi lahko izpeljali sezono smučanja, seveda ob upoštevanju priporočil in navodil stroke za zajezitev širjenja korona virusa. Vedo, da se bo situacija spremenila, zato velike upe polagajo na skorajšnje cepivo, cepljenje pa bo stanje normaliziralo. 

Naprave so pripravljene, tako da bi z dovolj snega in ugodnimi temperaturami lahko naprave začele obratovati takoj, kar pa se tiče gostinstva, je še veliko neznank. Imajo pa pripravljeno vse, tudi kadre, ki čakajo, d začnejo delati. Paradiž izpostavlja, da se trudijo za ohranitev delovnih mest, pogojev za delo, vendar ni vse odvisno od njih. Od vlade pričakujejo, da bo podprla turizem in zagotovila pogoje za gospodarski razvoj, še zlasti v naslednjih dveh leti, ki ne bodo lahka.

Kope imajo 8 km urejenih smuč prog, povezujejo jih 2 štirisedežnici in 5 vlečnic, raznolike proge pa so primerne za vse ljubitelje smučanja. Vsako leto jih obiščejo smučarji iz Slovenije in Hrvaške, Bosne in Hercegovine in Madžarske.Smučarski center Kope ima pomembno vlogo v razvoju turizma v Koroški destinaciji, v prihodnjem letu bo tudi obnova ceste na Kope zaključena. 

IF