28.02.2018
V Mislinji bodo uredili tudi športno rekreacijski park Bajer

V Mislinji bodo letos začeli s prenovo infrastrukture v Smučarsko skakalnem centru, občina bo za obnovo smučine in zaletišča najvišje skakalnice namenila 45.000 evrov proračunskih sredstev.

Center, s katerim upravlja domač Smučarsko skakalni klub, velja za enega nasodobnejših v Sloveniji, poleg štirih skakalnic so pred kratkim postavili tudi enosedežnico in uredili razsvetljavo.V izteku skakalnega centra pa pod okriljem Občine Mislinja nastaja tudi športno rekreacijski park Bajer.

S sofinanciranjem Fundacije za šport v so pred dvema letoma začeli z izgradnjo igrišča za košarko, lani so izgradnjo tega igrišča zaključili , v jesenskem času pa so nadaljevali z izgradnjo igrišča za mali nogomet na umetni travi, predvidoma do  konca letošnjega leta bodo uredili tudi tribune za gledalce.

Poleg omenjenega v Športnem parku Bajer predvidevajo še igrišče za odbojko na mivki, ureditev vodotoka, otroška igrala, fitnes na prostem ter ureditev cestne in druge komunalne infrastrukture, celoten projekt pa naj bi po besedah župana Bojana Borovnika zaključili v naslednjih treh letih.

NK