15.01.2021
Mestna občina Slovenj Gradec je predstavila glavne naložbe in projekte


Mestna občina Slovenj Gradec je z rekordnim proračunom za letošnje leto pričela uresničevati zastavljene projekte, ki jih je predstavila na novinarski konferenci. Polek bloka neprofitnih stanovanj, ki bo dokončan spomladi in gradnje baznskega kompleksa, se pričenja tudi projekt širitve poslovne cone Pameče 3.

Predvideva 5 hektarjev območja, kjer bo MO Slovenj Gradec komunalno opremila 24 parcel za manjša in srednja podjetja, interes pa so nekatera podjetja že izkazala. Projekt Poslovne cone Pameče 3 vključuje tudi izgradnjo krožišča na regionalni cesti Slovenj Gradec – Dravograd, občina ga bo nato predala v upravljanje državi. Gradnja krožišča se bo začela prihodnje leto. Projekt je vreden 2,3 milijona evrov, zanj pa je Mestna občina že izdala prijavo na razpis za evropska sredstva sklada za regionalni razvoj, kjer pričakujejo 1,7 milijona evrov, ostalo je delež občine. V letošnjem proračunu so zagotovljena sredstva za odkup zemljišč, ki so v zasebni lasti. Po komunalni ureditvi parcel v Poslovni coni Pameče 3 jih bo mestna občina investitorjem ponudila na dražbi, zapolnitev parcel pa predvidevajo v dveh letih po izgradnji.

Polni se tudi Industrijska cona Ozare, prodali so večino parcel, na nasprotni strani pa se že odvija odvija intenzivna stanovanjska gradnja. Zasebni investitor gradi dva bloka, vsakega s po 20 stanovanji, končni kupec teh 40. stanovanj pa bo Stanovanjski sklad Republike Slovenije. Zasebni investitor bo letos pričel graditi še dva stanovanjska bloka na Ozarah, ki pa bodo namenjena za prodajo, na tem območju pa je načrtovana tudi individualna gradnja, med njimi tudi vrstnih hiš.

Mestna občina in Zdravstveni dom Slovenj Gradec pa se intenzivno pripravljata tudi na gradnjo prizidka k zdravstvenemu domu proti Iršičevi ulici, zanj je že izdelana idejna zasnova. Dodatne prostore bodo dobili Zdravstveni dom, lekarna in Zdravstveno reševalni center Koroška. Tudi za ta projekt Mestna občina čaka na razpis Ministrstva za zdravje, ob tem pa se pripravljajo še na energetsko sanacijo zdravstvenega doma z javno zasebnim pratnerstvom.

 IF