09.08.2021
25 LET SKUPINE JAZZO

Za “rojstni dan” in praznovanje je skupina izbrala 12. julij. Kot zasedba JAZOO so namreč prvi koncert odigrali 12. julija 1996 na takratnem Boom festivalu v Slovenj Gradcu.Do danes so odigrali številne koncerte, tako na domačih, kot tujih klubskih in festivalskih odrih. JAZOO diskografija obsega 6 avtorskih albumov v skupni nakladi preko 15 000 kosov in 2 DVD-ja. Prejeli so nekaj nominacij in nagrad, posebej ponosni so na leta 2013 prejeto Bernekerjevo nagrado za prispevek k umetnosti in kulturi.

Skupina se ne ustavlja, nasprotno – člani ustvarjajo nove skladbe, ter načrtujejo izdajo novega albuma. Vmes so se podali še na Uršljo goro, z jutranjim koncertom prebudit in pozdravit sonce.Na koncertu ob 25. obletnici delovanja bodo predstavili svoj železni repertoar v malo drugačni preobleki, dogodek pa bodo obogatili gostje, s katerimi bo JAZOO obudil nekatere manj poznane skladbe iz svoje bogate ustvarjalne zgodovine.

Prireditev se bo pričela, drevi ob 19.30 uri pred Roternturnom. Skladno s spremembami Odloka o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom v RS se javnih kulturnih prireditev lahko udeležijo le osebe s potrdilom o negativnem testu, cepljenju ali prebolelem COVID-19 . Organizatorji obiskovalce prosijo, naj upoštevajo vse zaščitne ukrepe v skladu s priporočili NIJZ.