19.08.2021
Na Muti so v stavbi Kinhofen že pričeli graditi večnamensko dvorano


V občini Muta so že pričeli z deli izgradnje večnamenske dvorane v drugem nadstropju obnovljene hiše Kinhofen, kjer domuje občina in tudi društva. 

Župan občine Muta, Mirko Vošner je že ob obnovi stavbe Kinhofen v centru Mute napovedal, da bodo v drugem nadstropju stavbe uredili večnamensko dvorano. Na Muti si je želijo že več desetletij, prav tako pa so že uredili dostop za invalide z novim dvigalom. Sedaj potekajo dela večnamenske dvorana s cca. 150 sedeži, odrom za nastopajoče, garderobe, sanitarnimi in ostalimi pomožnimi prostori, je povedal župan Mirko Vošner in izpostavil, da se je pričel uresničevati več desetletni senj Mučanov, da dobimo primeren prostor, v katerem se bodo lahko odvijale različne kulturne in družabne prireditve.

Ob tem pa je župan še sporočil, da so uspeli za skoraj pol milijonski projekt v prvi fazi, pridobiti sofinancerska evropska sredstva iz Las MDD v višini cca. 1/3 od skupnih 470.000 EUR invsticijskih sredstev, ki so potrebna za izgradnjo prve faze večnamenske dvorane.

Zahtevna gradbena, inštalaterska in montažna dela naj bi bila po gradbeni pogodbi končana do pomladi 2022, ko bo dvorana tudi zaživela s prireditvami.

 

IF