23.08.2021
Na Koroškem za samoplačnike testiranje po 12 evrov


Od danes, 23. avgusta 2021, velja brezplačno testiranje na novi koronavirus le še za določene skupine, kar omogoča kritje stroškov iz državnega proračuna le še za zaposlene v zdravstvu, socialnovarstvenih zavodih, v vzgoji in izobraževanju, vključno z visokim šolstvom, ter osebe, ki izvajajo storitve ali prodajo blaga, organizirajo prireditve in izvajajo vzgojo in izobraževanje na področju verske svobode. .

Za vse druge skupine od naštetih, so testi plačljivi, čeprav se cene razlikujejo po zdravstvenih domovih, je na Koroškem enotna cena za test 12 evrov. V ZD Slovenj Gradec je samoplačniško testiranje  možno le z bančno kartico, direktorica Marjeta Vaupot je dejala, da ne želijo poslovati z gotovino. Pojasnila je še, da v primeru podjetja, je naročnik in plačnik podjetje, ki predhodno pošlje v Zdravstveni dom naročilnico. Preko poletja so testiranje opravljalči v avli Prve Osnovne šole, od 1. septembra pa se selijo nazaj v MKC Slovenj Gradec s testiranji ob enakem urniku, kot je veljal doslej.

ZD Ravne na Koroškem izvaja testiranja vsak dan med 11. in 14. uri, pa tudi ob nedeljah, kar sprotno objavljajo. Za razliko od Slovenj Gradca, na Ravnah sprejemajo le gotovino. Po ustaljenih terminih testirajo tudi v ZD Dravograd in Radlje ob Dravi, časovnice so objavljene na spletni strani. 

Dodajmo še informacijo o cepljenju v ZD Slovenj Gradec od tega tedna dalje cepili vsak dan v kontejnerju pred zdravstvenim domom v enotnem času med 11. in 15. uro. Zaželene so prijave na cepljenje.

 

 

IF

 

  •