27.09.2021
Štrekna bus zaključil sezono

Štrekna je kolesarska pot, speljana po opuščeni trasi nekdanje železniške proge med Velenjem z Dravogradom, ta sončni konec tedna je bila precej oblegana. Z vožnjo ob progi je zaključil tudi Štrekna bus.

V letu 2021 je Štrekna bus vozil le ob vikendih. Prevoz koles je bil kot zmeraj brezplačen. Kako pa so se v tej s PCT pogoji omejeni sezoni ljudje odločali za vožnjo s štrekna busom, bo znano prihodnji teden, ko bo RRA Koroška pridobila podrobnejše podatke, kot pravi Aleš Rupreht. 

Naj spomnimo, da ima Trideset sedežni avtobus prikolico za šestnajst koles. Vozi pa na relaciji med Velenjem, Gornjim Doličem, Mislinjo, Slovenj Gradcem, Otiškim vrhom, Dravogradom ter kopalnim jezerom v Labotu (Lavamünd) na avstrijski strani. Ob poti srečate številne zanimive objekte, kot denimo obnovljen nekdanji železniški most v Slovenj Gradcu, nekdanja predora v Mislinji in Gornjem Doliču ter pri slednjem še kamniti viadukt. Štrekna je v celotni dolžini 24 kilometrov med Gornjim Doličem in Otiškim Vrhom je asfaltirana, enotno označena ter ločena od prometa. Štrekna in njeni uporabniki, katerih število iz leta v leto raste, se veselijo dodatnih kilometrov kolesarskih poti, ki bodo financirane iz mehanizma Dogovor za razvoj regij.