28.09.2021
Začenja se novo študijsko leto Univerze za 3. življenjsko obdobje


Center za izobraževanje odraslih Mocis Slovenj Gradec začenja novo študijsko leto Univerze za 3. Življenjsko obdobje. 

Za pridobivanje novih znanj, spoznanj in izkušenj nikoli ni prepozno, starejši od 50 let pa imajo v Slovenj Gradcu na voljo Univerzo za 3 življenjsko obdobje z zanimivimi programi, ki jih sestavlja programski odbor, vpisi pa potekajo v oktobru do zapolnitve skupin. Danes, v torek 28. septembra tudi uradno odpirajo novo študijsko leto Univerze za 3. življenjsko obdobje. Kot je povedala Mira Mori Hribar, organizatorka izobraževanja pri Univerzi za 3. ŽO, bo dogodek potekal virtualno, gostili pa bodo predsednico slovenske Univerze za 3. življenjsko obdobje, prof. dr. Ano Krajnc, ki bo poudarila pomen vseživljenjskega učenja in učenja v tretjem življenjskem obdobju. 

Doslej so program vselej dobro izpeljali, nekoliko je članstvo upadlo v času epidemije, ko programi niso potekali v živo, vendar tudi za spremljanje programa na daljavo ni ovir, saj člane tudi usposobijo za uporabo zooma, pripravljajo tudi dve delavnici. Tudi tokrat bo potekal v kombinaciji v živo in srečanj na daljavo, odvisno od okoliščin. Mira Mori Hribar je predstavila tudi letošnji program univerze, ki bo na voljo članom. Med jeziki se bodo učili angleščino, nemščino. francoščino, ruščino in letošnja novost, še španščino.  Člani se bodo lahko tudi razgibali z zumbo, pilatesom in jogo, odkrivali bodo lepote naše domovine, se umetnostno in likovno izobraževali in se učili rokovati s pametnimi telefoni in računalniki. Vsebine so raznolike in pričakujejo dober vpis. 

Letna članarina znaša 20 evrov, ponuja pa veliko ugodnosti. Od srede, 1. oktobra dalje pa bo Cankarjev dom Ljubljana gostil tudi jubilejni 20. festival za 3. življenjsko obdobje.

IF