30.09.2021
Od 1. oktobra na Muti brez poslovalnice NLB


NLB s 1. oktobrom zapira tri poslovalnice, med njimi poslovalnico na Muti. 

Koroška znova ostaja brez še ene poslovalnice NLB banke. Poslovalnica NLB na Muti je po poslovalnicah v Vuzenici, Črni na Koroškem in Mislinji že četrta poslovalnica na Koroškem, ki jo v dobrih petih letih zapira NLB. V Vuzenici so jo zaprli maja 2016, v Črni na Koroškem decembra 2018, v Mislinji pa junija lani. V regiji ostajajo poslovalnice te banke v Dravogradu, Mežici, Radljah ob Dravi, Slovenj Gradcu ter na Prevaljah in Ravnah na Koroškem. Ob tem pa še skupno 24 bankomatov. V sporočilu za javnost je NLB pojasnila, da njihove stranke vse pogosteje uporabljajo digitalne načine poslovanja, zato so ocenili, da bodo spremenjene navade tudi v prihodnje bistveno vplivale na obisk poslovalnic. Zaradi vseh teh predvidljivih razmer na trgu nadaljujejo z optimizacijo poslovne mreže. O spremembi so stranke obvestili, predvsem da so poskrbeli za prenos poslovanja v drugo, strankam najbližjo enoto ali enoto po njihovi izbiri. Na Muti jim svetujejo prenos na poslovalnico NLB Radlje ob Dravi. Bankomati ob enotah, ki se zapirajo, ostajajo, banka pa strankam v manjših krajih omogoča storitve mobilne poslovalnice. V NLB so se namreč novembra lani odločili, da v manjše kraje, kjer nimajo poslovalnic, pripeljejo mobilno poslovalnico Bank&Go.

Občina Muta, ki izgublja eno izmed pomembnih ustanov, se je s tem težko sprijaznila, še posebej, ker so občani starejši in mnogi še potrebujejo stik z uslužbenci. Župan, Mirko Vošner zaostruje ravnanja NLB, ostro so razočarani protestirali na vodstvo NLB in niso uspeli, zato bodo to problematiko uvrstili tudi na eno od prihodnjih sej regijskega sveta. 

Mobilna banka je na Muto prvič pripeljala še pred zaprtjem 13. septembra, na parkirišču pred občinsko stavbo bo prisotna vsaka dva tedna ob ponedeljkih ob 10.30 za dve uri.

IF