04.10.2021
Odprta kuhna

Kulinarična tržnica je tisto, kar v središče Slovenj Gradca zagotovo pritegne ljudi od blizu in daleč.

 

Odprta kuhna je minuli konec tedna na Trg svobode in Glavni trg privabila tiste, ki radi razvajajo svoje brbončice. 

24 ponudnikov je poskrbelo tako za ljubitelje novih, predvsem eksotičnih jedi, kot tistih, ki prisegajo na tradicijo, denimo štruklje in carski praženec ali jedi z žara ter seveda ponudbo pijač. Vodja projekta Neja Žitnik, je povedala, da so z Odprto kuhno začeli pred devetimi leti v Ljubljeni in je slovenski model. 

 

S čim so si postregli jedci, ki so lahko na kulinarični tržnici uživali od poznega zajtrka do večerje? Jezerškov šmorn je ena od stalnic, pa burgerji, seveda ne manjkajo štruklji in kakopak vrsta eksotičnih okusov, od indijskih, tajskih, kenijskih ...

Odprta kuhna je Slovenj Gradec obiskala spet po 7 letih.