20.10.2021
Hofer hrano donira socialno ogroženim


 

 Ob sobotnem Svetovnem dnevu hrane je HOFER kot prvi večji trgovec v Sloveniji v projekt Donirana hrana priključil vse svoje trgovine po Sloveniji. Hkrati bodo organizacijam, ki prevzemajo in distribuirajo donirano hrano, namenili donacijo v skupni vrednosti 17.800 evrov. V sklopu prizadevanj za zmanjšanje odpadne hrane na izdelkih lastnih blagovnih znamk uvajajo tudi logotip, ki sporoča, da izdelka po poteku roka uporabnosti pogosto še ni treba zavreči. 

Pri HOFERju si v sklopu iniciative Danes za jutri ter projekta Skrbno s hrano prizadevajo zmanjšati količino presežne hrane v trgovinah in izzive rešujejo na dveh nivojih, s premišljenim naročanjem da je ostankov hrane čim manj, za donacijo primerne izdelke pa trgovine donirajo socialno ogroženim in ranljivim skupinam.

Kot so še sporočili iz Hoferja, na področju prevzema in razdeljevanja hrane socialno ogroženim in ranljivim skupinam sodelujejo s prostovoljci iz kar 24 socialnih in humanitarnih organizacij. Ker prevzemanje in razvoz hrane za organizacije predstavlja tudi strošek, so ob Svetovnem dnevu hrane vsem organizacijam, s katerimi sodelujejo v sklopu projekta Donirana hrana, namenili donacijo v skupnem znesku 17.800 evrov za pokritje njihovih logističnih in drugih manipulativnih stroškov iz naslova projekta Donirana hrana.

 

IF