03.02.2022
Število 631 potrjenih primerov na Koroškem za sredo odraža vključene rezultate PCR testov od nedelje in ponedeljka


Po zadnjih svežih podatkih novih okuženih za sredo, izstopa število 631 potrjenih primerov na Koroškem, kar pomeni visok porast števila aktivno okuženih, vendar so v to število vključeni tudi PCR testi od preteklih dni, še od nedelje in ponedeljka ter aktualni hitri testi, kar je odraz spremembe beleženja hitrih testov 1. februarja, so nam potrdili na Območni enoti NIJZ za Koroško. Tudi na covid oddelku je visoko število hospitaliziranih, v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec zdravijo 37 pacientov, dva potrebujeta intenzivno nego.

Na območni enoti NIJZ Ravne so še pojasnili, da odraslih glede napotkov proti širjenju koronavirusa ne kličejo več, ampak samo otroke, ki jim svetujejo glede izolacije, karanten, izvora okužb in širjenja virusa. Kot je še povedala Neda Hudopisk, predstojnica ravenske območne enote NIJZ Ravne, je v teh dneh najpomembnejša izolacija v vseh primerih respiratornih in drugih obolenj.

Pri tem še pojasnimo: V primeru znakov bolezni je nujna takojšnja izolacija, sledi klic zdravnika, nato hitro testiranje. Če je rezultat pozitiven, je potrebno o tem obvestiti osebnega zdravnika in vse visokorizične kontakte, ki morajo v karanteno.

Virus se še vedno hitro širi, vrh tega vala epidemije pa je pričakovati po koncu tega tedna.

 

IF