17.02.2022
Razpis GZS za najboljše inovacije v Koroški regiji je odprt.

Že 19. leto zapored na Koroškem, Koroška Gospodarska zbornica podeljuje priznanja najboljšim inovacijam. V letošnjem letu v sodelovanju z javno agencijo SPIRIT Slovenija. 
 
Prijazno vabijo vsa podjetja, da svojo inovacijo predstavijo, in s tem vsekakor prispevajo k boljši prepoznavnosti inovacijske dejavnosti širše v gospodarstvu, ter prispevajo k dvigu inovacijske kulture v Sloveniji. 

Kot pravi Katja Pokeržnik, direktorica Koroške gospodarske zbornice, podjetja, samostojni podjetniki, in drugi inovatorji, s svojo inovacijo kandidirajo za najvišja nacionalna priznanja za inovativnost z najdaljšo tradicijo v Sloveniji, s prejemom priznanja pa dobijo dodatno potrditev in povratno informacijo ali so na pravi poti. Inovativnost izboljšujete delovno okolje in priznanja prinesejo dodatne točke kot referenca na slovenskih razpisih za razvojna sredstva. Prijavitelji – inovatorji s sodelovanjem vstopajo in postajajo del vedno večje skupnosti slovenskih inovatork in inovatorjev, hkrati pa je prejeto priznanje verodostojna in odmevna promocija podjetja.  

Rok za oddajo inovacijskih prijav na regionalne razpise je konec marca, v juniju bodo že znane najboljše regionalne inovacije, v jeseni na prireditvi Dan inovativnosti pa sledi podelitev priznanj najboljšim letošnjim inovatorjem.