20.02.2022
Pričetek gradnje pločnika Podgorje

 

Investitor Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo je skupaj z Mestno občino Slovenj Gradec pričela z gradbenimi deli za izgradnjo pločnika in rekonstrukcijo državne ceste Podgorje. Dela so najprej začeli izvajati na odseku od gostilne TNT do gostilne Rogina, občasno je tam možno naleteti na polovične ali popolne prometne zapore.

Gre za 2 km in 10 m dolg odsek državne ceste Slovenj Gradec – Mislinjska dobrava, natančneje za priključek od Raduš do jedra vasi Podgorje pri gostilni Rogina. »Projekt je pomemben zaradi prometne varnosti, tam je tudi strnjeno naselje. Razširjeno bo cestišče in zgrajena bo ustrezna razsvetljava. Dela bodo končana do konca letošnjega leta,« je dejal župan Tilen Klugler in ob tem poudaril odlično sodelovanje Mestne občine Slovenj Gradec z upravo Direkcije RS za infrastrukturo. Direkcija tenutno v Slovenj Gradcu izvaja več projektov, nekaj jih je tudi v fazi načrtovanja.

Vrednost posegov in gradbenih del projekta »pločnik Podgorje« z DDV znaša 2.031.250 EUR in gre za eno največjih investicij v državno cestno omrežje v slovenjgraški občini v zadnjih 10 letih.

Na območju Vaške skupnosti Podgorje tekoče potekajo tudi dela na odseku hitre ceste na Koroško. Vse zaplete, ki jih glede dostopnosti čutijo lokalni prebivalci, Mestna občina Slovenj Gradec, po besedah župana, sproti uspešno rešuje.

Ajda Prislan