28.02.2022
Počitniške aktivnosti


Za koroške otroke so se danes začele zimske počitnice. V minulem tednu so se zaščitni ukrepi zaradi korona virusa, njegove različice omikron, precej sprostili, kar je omogočilo več načrtovanih aktivnosti ali pa tudi ne, ker jih organizatorji niso mogli pripraviti. Sicer pa imajo otroci na Koroškem kar nekaj možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Za ravensko mladino in otroke so zavod ZKŠTM, Zveza športnih društev in Smučišče Rimski vrelec pripravili brezplačne zimske počitnice od 28. februarja do 4. marca.

V Športnem centru Ravne omogočajo brezplačno aktivno preživljanje prostega časa in sicer je brezplačno smučanje na Poseki in Rimskem vrelcu od 9. do 17. ure, prav tako bodo otroci lahko plavali v zimskem bazenu od 9. do 17. ure

Med 10 in 14. uro bodo lahko počitnikarji izkoristili športne aktivnosti v telovadnici, med 10. in 12. uro pa bodo lahko igrali namizni tenis.

Tudi občina Mežica je sporočila, da je za aktivno preživljanje počitnic osnovnošolskim otrokom v proračunu rezervirala sredstva, tako imajo na voljo vstopnice na smučišču Poseka in Črna, pa tudi za kopanje v zimskem bazenu. Kupončke so otrokom razdelili v šoli.

V občini Dravograd je več ponudnikov pripravilo razne brezplačne počitniške aktivnosti za osnovnošolsko in srednješolsko mladino. Od 10. do 13. ure so na voljo v dvorani Špic D različne aktivnosti in športne igre ob prisotnosti animatorja v veliki in večnamenski dvorani. Med 10. in 16. uro osnovnošolci lahko smučajo na smučišču Bukovnik, Koroški šahovski klub Dravograd pa omogoča mladim igranje šaha v klubskem prostoru od 10. do 12. ure.

V Športni zvezi Slovenj Gradec pa tokrat organiziranih brezplačnih aktivnosti zaradi nenadne organizacije ob sprostitvi ukrepov zaradi omikrona, niso uspeli pripraviti.

 

IF