01.03.2022
Korošci v akciji za humanitarno pomoč Ukrajini


 

Na Koroškem že tečejo prizadevanja za zbiranje humanitarne pomoči za Ukrajino, oziroma njene prebivalce. Odbor Karitas Prevalje se je odločil, da bodo sodelovali v akciji. V sporočilu, ki so nam ga poslali posebej prosijo za odziv in še to, da ljudje v akcijo vključijo le stvari iz seznama. 

Župnijska Karitas Prevalje za humanitarno pomoč Ukrajini vabi k solidarnosti zbiranja osnovne pomoči. To so suha ali trajna ter dobro zapakirana osnovna živila, ki ne potrebujejo hlajenja kot so moka, testenine, mleko, olje, otroška hrana, konzerve-pašteta, ribe, ipd... higienske pripomočke kot so pralni prašek, univerzalna čistilo, milo in šampon za osebno nego, zobne paste in ščetke...., higienske robčke in plenice, vodo v plastenkah, bombažne posteljnine, novo spodnje perilo in nogavice, odeje in spalne vreče.

Osnovno humanitarno pomoč bo župnijska Karitas Prevalje zbirala v dvorani nad prostori Karitas v soboto 5. marca od 9. do 12. ure in v torek 8. marca od 15. do 17. ure. Pozivajo tudi ali so med nami posamezniki, ki bi lahko nudili zatočišče kateri izmed begunskih družin, v tem primeru prosijo za kontakte in informacije, je sporočila Terezija Vivod.

Tudi Župnijska Karitas Vuzenica  se pridružuje humanitarni pomoči beguncem iz Ukrajine, tudi oni pozivajo k zbiranju osnovne humanitarne pomoči z živili in potrebščinami, ki smo jih že omenili. Osnovno humanitarno pomoč zbirajo v njihovem centru ponovne uporabe, ki se nahaja v bivši papirnici Barbara in sicer vsak dan od ponedeljka do petka med 10. in 11. uro ali med 16. in 17. uro, kontaktni osebi sta Alenka Brišnik in Sabina Praper. Potrebščine lahko oddate tudi v hišici Karitas pri vuzeniški cerkvi.

Posebno humanitarno pomoč pa bodo zbirali tudi v Slovenj Gradcu na pobudo športnikov iz Slovenj Gradca, judoistov in rokomtašev. Poleg osnovne pomoči, ki jo boste lahko darovali do sobote v športni hali, lahko nakažete tudi finančna sredstva na transakcijski račun Judo kluba Slovenj Gradec. 

 
 

IF