01.03.2022
Bogata filatelistična razstava na Ravnah

 

V razstavišču Koroške osrednje knjižnice dr. Franca Sušnika na Ravnah bo do 15. marca na ogled razstava »Maksi Ravne«. Prireja jo Koroško filatelistično društvo, in sicer kot četrto kvadrienalno specializirano meddruštveno razstavo razglednic in maksimum kart, na kateri poleg slovenskih filatelistov sodelujejo še tekmovalci iz Makedonije, Italije in Avstrije.

Na pošti 2390 Ravne na Koroškem je bil danes, na dan odprtja razstave »MAKSI RAVNE, v uporabi priložnostni poštni žig s simbolom atoma železa; drugi bo v uporabi v torek, 15. marca, naslovljen »Maksi Ravne vabi ponovno leta 2026«. Borut Bončina, oblikovalec iz Koroškega filatelističnega društva je pojasnil, da bo 15. marca, ob zaprju 14-dnevne razstave, v uporabi žig s simbolom »vodno kladivo«, kot je bil včasih v uporabi v Železarni Ravne, ker letos, kot glavno temo tega dogodka, še dodatno obeležujejo preteklo 400-letnico jeklarstva in železarstva v Mežiški dolini.

Koroško filatelistično društvo je izdalo še bilten, v katerem med drugim nakaže 77. obletnico Koroške osrednje knjižnice dr. Franca Sušnika v letu 2026, in obsežna filatelistična sklopa.

Ker je večina razstave tekmovalnega tipa, 31 od 35. razstavljavcev v tekmovalnem programu predstavlja zaokrožene zgodbe z opisi predstavljenih vsebin in dodanimi še drugimi podatki. Korošci so predstavili Koroško planinsko pot, »Zimo Zimo belo« na pohorskih razglednicah Franca Verovnika, prikaz različnih kmečkih stavb in še kaj.