04.03.2022
Judo klub Slovenj Gradec in rokometaši zbirajo humanitarno pomoč za Ukrajino


V oddaji Aktualno smo govorili o humanitarni pomoči, ki jo v Slovenj Gradcu na pobudo Judo kluba in ob sodelovanju z Mestni občino zbirajo za prebivalce Ukrajine do nedelje, ljudje pa lahko zaželene pripomočke, hrano in higienske potrebščine prinašajo v športno halo Slovenj Gradec, finančna sredstva pa lahko nakažejo na transakcijski račun Judo kluba Slovenj Gradec.

Borut Marošek, slovenjgraški strokovni športni delavec in podpredsednik Judo zveze Slovenije ter predsednik in trener Judo kluba Slovenj Gradec , Ruslan Yankovsky, sta se zavezala, da bo pomoč Ukrajincem tudi dostavljena. Borut Marošek je po prijateljskih vezeh, ki jih je zgradil preko športa, tudi pomagal v Slovenj Gradec pripeljati družino svojega prijatelja z madžarsko ukrajinske meje. Za naš radio je dejal, da so morali zaradi vojne zbežati, na madžarski meji pa so zanje zelo lepo poskrbeli. 

"Ta vojna je katastrofa, vendar za športnike bratskih narodov ni meja niti v vojni", je v oddaji povedal Ruslan Yankovsky, trener juda, ki živi in deluje na tem področju v Slovenj Gradcu že 25 let. Ruski napad na Ukrajino je bil tudi zanj presenečenje, vojno pa obsoja, saj gre za spopad velikih sil, umirajo pa nedolžni ljudje. Zato je apeliral na vse, da sodelujejo v zbiranju pomoči za Ukrajino, ljudem primanjkuje hrane, osnovnih potrebščin in higienskih pripomočkov. Oba sogovornika sta izrazila velik hvala vsem, ki bodo pomagali. 

IF