07.03.2022
V Slovenj Gradcu želijo v humanitarni akciji zbirati še predvsem hrano


V Slovenj Gradcu so v preteklem tednu člani Judo kluba Akron Slovenj Gradec, rokometnega kluba, s podporo Mestne občine in številnimi prostovoljci tudi iz širše Koroške in donatorji uspeli zbrati 7,5 tone hrane in potrebščin za prijatelje iz Ukrajine.

Prvi konvoj z vozili zbrane humanitarne pomoči iz Slovenj Gradca je varno pripotoval do ukrajinske meje, od tam pa na pravo mesto, k prijazteljem,  pravi Borut Marošek, slovenjgraški športni delavec, eden od pobudnikov akcije. Ker si niti približno niso predstavljali, kakšne razsežnosti bo dobila njihova humanitarna akcija, se bo zbiranje še nadaljevalo, je povedal Marošek in poudaril, da bodo njihovi prijatelji iz Užgarja pomoč predvsem v hrani, poskušali prepeljati v drugi akciji proti Kijevu, kjer nimajo več kaj za jest. 

Zato v Športni dvorani Slovenj Gradec sedaj vsak dan od 9. do 21. ure prinašajo nepokvarljivo hrano.  V Športni dvorani jim je ostalo še nekaj materialnih potrebščin, pomoč v hrani pa je sedaj bolj zaželena. 

V Slovenj Gradec so uspeli že prepeljati družino n najbližje prijatelje Ruslana Yankovskega, trenerja in predsednika Judo kluba Slovenj Gradec, izjemno pa so presenečeni, ker jim je stanovansjko hišo odstopil Marko Šuler. Za to njegovo pomoč so mu zelo hvaležni, saj so dobro nameščeni.

Tudi Mestna občina Slovenj Gradec bo objavila namestitvene kapacitete za nove begunce iz Ukrajine.

IF