10.03.2022
Dobro jutro sosed - uspelo drugo mreženje podjetij pod okriljem GZ Koroška


V sredo je potekal drugi, kot pravijo na Gospodarski zbornici Koroška, že tradicionalni podjetniški zajtrk v organizaciji Koroške gospodarske zbornice " Dobro jutro sosed". Tudi na drugem srečanju so se srečali v zelo velikem številu, kar vsekakor dokazuje, da smo korošci povezani, si želimo sodelovanja, in razumemo, da lahko največ naredimo skupaj, so sporočili.

Koroška gospodarska zbornica povezuje podjetja in druge deležnike za skupen gospodarski razvoj, trudi te vezi držati skupaj, jih želi še bolj prepletati, predstavljati glas koroškega gospodarstva, in ga seveda tudi prenesti na odločevalce v državi.  Tokrat so gostili ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravka Počivalška in izvedeli aktualne informacije glede gospodarske situacije, stanje z energenti, žitom, predebatirali aktualne teme s katerimi se naša podjetja soočajo. V izjavi za javnost je minister Počivalšek poudaril, da ima država dovolj zalog in da se državljanom ni treba bati motenj pri oskrbi s pogonskimi gorivi, prav tako ne v zvezi s hrano.  Poudaril je, da vlada pripravlja v primeru nekontoliranih rasti cen le-te omejiti, intervenirali bodo s sproščanjem blagovnih rezerv. Minister Počivalšek je še dejal, da bo glede naftnih derivatov, poteza Slovenije odvisna od  odločitve predsednikov vlad v državah EU v Franciji. 

Zdravko Počivalšek se je na Koroškem oglasil z ekipo - vodjo službe za razvojna sredstva in tremi direktorji direktoratov ter predstavil kakšne razvojne spodbude čakajo gospodarstvo v prihodnjih letih, tudi s konkretnimi razpisi, glede financiranja. Kot je povedala Katja Pokeržnik iz GZS Koroška, verjame, da imajo koroška podjetja v pripravi številne projekte, da bodo izkoristila možnosti za črpanje sredstev. 

Vsa podjetja so se predstavila s prikazom proizvodnje ali njihovih storitev, kar je bilo za vse udeležence zanimivo. V zaključnem delu pa so pripravili »zajtrk« z mreženjem podjetnikov, kjer se je vsekakor našla tudi kakšna nova inovativna priložnost za sodelovanje koroških podjetij. Skupno število udeležencev na vseh treh dogodkih je presegalo število 100, kjer so bili prisotni tako obrtniki, manjši podjetniki, direktorji večjih podjetji, kot tudi 8 županov Koroške regije.

Na Koroški gospodarski zbornici ocenjujejo projekt kot uspešen in že načrtujejo nova druženja .


IF