05.04.2022
Inšpektorji, hitreje!

Na današnjem sestanku pri županu mestne občine Slovenj Gradec Tilnu Kluglerju so bili prisotni predstavniki različnih inšpekcijskih služb, vsi so odgovarjali na temo onesnaženja kmetijske zemlje z industrijsko sadro, ki naj bi po prvih navedbah izvirala iz Steklarne Rogaška Slatina, kot pa je danes pojasnila Dragica Hržica, inšpektorat RS za okolje in prostor, je možnosti izvora še več.

Navedla je še nekaj družb, od koder bi lahko izvirala industrijska sadra, denimo Cinkarna Celje, Termoelektrarna Šoštanj, Steklarna Hrastnik in druge, a nimajo zanseljivih podatkov vpletenih.

Prijave državljanov o sadri na kmetijskih površina pa dnevno dežujejo, kot se je izrazil vodja kmetijske inšpekcije Primož Marolt, trenutno jih je 21.

 

Kako pa je z odgovori zadovoljen slovenjegraški župan? Meni, da ni inšpekcijske službe lahko reagirale hitreje, da bi lahko zagotovili varno bivanje ljudem. 

 

 

Kot pravi, je pomembno, da občina zagotavlja zdravo okolje za življenje občanov, prav zato je sklical današnji sestanek.