15.06.2022
Občina Muta praznuje občinski praznik


Občina Muta v teh dneh praznuje občinski praznik, prav tako na Muti gostuje Koroški radio ob 60. letnem jubileju. Naši poslušalci na Muti bodo pomagali sooblikovati praznični program našega radia ob 60. letnem jubileju, kjer smo z mobilnim studiem in vabimo, da se nam pridružite. Občina Muta pa v teh junijskih dneh praznuje občinski praznik in pripravlja velik Muta fest, z zabavo in glasbo v petek, soboto in nedeljo.

So se pa z naborom priznanj tudi zahvalili številnim domačinom za njihovo prizadevno delo, občinska priznanja bodo v sejni sobi občine podelili danes ob 18. uri na slavnostni seji občinskega sveta Muta. Letos bodo podelili naziv častne občanke nekdanji prizadevni učiteljici Mariji Jerčič za dolgoletno predano delo v občini. Zlati grb gre v roke Frančišku Šrajnerju za doprinos podjetja na gospodarskem področju občine Muta. Srebrna grba bosta prejel Jožef Uršnik za dolgoletno delovanje na kulturnem področju in Janez Tratnik za vodenje Društva invalidov. Bronasti grb bo prejela Otica Paradiž za uspešno vodenje Turističnega društva Muta. Za strokovno vodenje Pihalnega orkestra Muta bo prejel prisno priznanje občine Miha Šrimpf, ob jubilejih pa Prostovoljno gasilsko društvo Muta za 140 let delovanja in Lokostrelski klub Muta za 50 letnico delovanja. Pisno priznanje župana gre v rok zgodovinarju Marjanu Kosu, pisna zahvala župana pa podjetju za gozdne gradnje in hortikulturo d.oo za poslovno sodelovanje z občino Muta.

Občina je letos uredila ob Muzeju kovaštva na Muti še muzej gasilstva. V petek  bodo predstavili še monografijo slikarja samouka Antona Repnika KRIK, za katero je veliko strokovnega znanja prispevala Milena Zlatar, odprta pa bo tudi razstava njegovih del.

Sobota popoldne bo v znamenju 140. letnice PGD Muta, na svečanosti bodo odprli še muzej.