01.09.2023
5* doživetje Black Hole Trail

Koroška v slogu povezanosti uspešno nadaljuje kampanjo. V Podzemlju Pece so v preteklem tednu postali bogatejši za še eno edinstveno 5* doživetje, ki daje nov zagon in energijo - znak Edinstvenega doživetja Slovenije/Slovenia Unique Experiences si je upravičeno zasluži  Black Hole Trail - adrenalinski gorskokolesarski spust skozi Podzemlje Pece.

Že to soboto, 2. 9. 2023, ponovno pričenja z vožnjami priljubljeni Štrekna bus. Optimistična pa je tudi novica, da je že skoraj vse nared za ponovno obratovanje Olimplina Črna na Koroškem, najdaljšega neprekinjenega zip-lina v Sloveniji, in sicer v soboto, 9.septembra 2023. Vas olimpijcev je vas nepremagljivih klenih Korošcev, ki iz divje ujme prihajajo še trdnejši.

Aktualno stanje na Dravski kolesarski poti: Na etapi Dravograd - Radlje ob Dravi je še vedno popolna zapora na odseku Dravograd – Trbonje, obvoz je urejen po glavni cesti Dravograd – Maribor. Po zadnjih podatkih VOC-a je že v pripravi dokumentacija za sanacijska dela. Kdaj bodo ta izvedena pa ta trenutek še ni znano.

Tudi pohodniške poti na zahodnem Pohorju so normalno prehodne, za ostale poti pa priporočamo, se o prehodnosti izbranih pohodniških poti in odprtosti planinskih postojank ob njih predhodno posvetujete z lokalnimi turistično informacijskimi pisarnami ali preverite v aplikaciji maPZS.