05.09.2023
Ministrica za javno upravo na regijskem obisku


Ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik je Koroško obiskala v okviru rednih regijskih obiskov upravnih enot. Pogovarjali so se o tem, kako zagotoviti čim bolj učinkovito podporo državne uprave v postopku sanacije. Tako županom kot načelnicam upravnih enot je obljubila, da bodo tvorno sodelovali in pogledali, kje dejansko imajo prostor za izboljšave znotraj lastnih postopkov. Ker ključno vendarle bo, je v Dravogradu poudarila ministrica, da so ti postopki hitro izpeljani, zato da bi potem tudi sama obnova lahko hitro stekla.

Dejala je še, da je država z interventno zakonodajo sprejela hitre postopke za zaposlovanje tujcev, ki prihajajo iz nevizumskih držav. Na tem področju bodo pogledali, ali lahko katere od teh postopkov tudi trajno umestijo v našo zakonodajo. Druga zadeva so gradbena dovoljenja, veliko bo nadomestnih gradenj, veliko bo tudi razlastitev. In izkušnje s terena bodo tiste ključne, ki bodo morale biti vtkane tudi v samo zakonodajo, je še dejala ministrica.

Posebej je pohvalila delo zaposlenih na koroških upravnih enotah, saj so primerjalno gledano po storilnosti med boljšimi v državi. Dobre prakse bodo podelili in jih prenesli v zakonodajo.