09.01.2024
Toni Mulec spet odličen na Dakarju

Reli Dakar, ki ponovno poteka v Savdski Arabiji, je v zadnjih dveh letih še posebej zanimiv tudi za Korošce, saj se z eno najtežjih dirk na svetu ponovno bori tudi Toni Mulec. Včeraj so motoristi in vozniki končali tretjo etapo dolgo 733 km med Al Duvadimijem in Al Salamijo v Savdski Arabiji. V konkurenci motociklistov je bil danes najhitrejši Argentinec Kevin Benavides. Toni Mulec pa je preizkušnjo sklenil na odličnem 14. mestu. 

Mulec (KTM) je po nedeljskem 20. mestu tokrat še izboljšal rezultat in končal med prvo petnajsterico. V skupni razvrstitvi je nekaj mest pridobil in je zdaj na 21. mestu z zaostankom ene ure, desetih minut in 15 sekund. V svojem razredu rally2 je danes to pomenilo drugo mesto, za 3:23 minute je zaostal zgolj za Francozom Romainom Dumontierjem.

Na reliju Dakar nastopa tudi Simon Marčič, ki žal sobotne prve etape zaradi tehničnih težav ni končal in je tako izpadel iz boja za skupno uvrstitev, a bo še napadal etapne rezultate. 

Simon Marčič je včerajšnjo etapo je zaključil na 6. mesto v razredu Original ter kot 62. v skupni konkurenci motoristov. Pestile so ga tehnične težave. Zaradi pokvarjene zadnje črpalke za gorivo, je moral narediti par postankov, da je prevezal črpalko iz sprednjih na zadnje rezervoarje.

4. etapa bo tekmovalce peljala od Al Salamiye do Al Hofufa. Gre za še eno dolgo etapo, skupno kar 631km, od tega jih je 299 tekmovalnih.