11.01.2024
Delova osebnost leta je županja Romana Lesjak

V Narodni galeriji je medijska hiša Delo včeraj razglasila osebnost leta. In ta naziv letos pripada županji Črne na Koroškem Romani Lesjak. Kot so izpostavili je “Županja, ki je ob lanski avgustovski ujmi pridrvela iz Dalmacije, si obula gumijaste škornje, sedla na štirikolesnik in se vozila med obupanimi sokrajani, postala eden od obrazov lanskih poplav, a hkrati simbol upanja, trdoživosti in poguma. S svojim zgledom pa je predvsem pokazala, kako odločno in tudi s srcem voditi skupnost v težkih časih.” 

Posebno priznanje za najodmevnejši dosežek leta 2023 je prejel selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek za uvrstitev Slovenije na evropsko nogometno prvenstvo. Kek je bil tudi nominiranec za Delovo osebnost leta.

Poleg Lesjakove in Keka so bili nominiranci še nekdanja notranja ministrica Tatjana Bobnar, gradbeni inženir Rok Fazarinc, učitelj Uroš Ocepek, kolesar Tadej Pogačar, kulinarična mojstrica Ana Roš Stojan, direktorica Javne agencije za knjigo Katja Stergar, poveljnik civilne zaščite Srečko Šestan in specializant infektologije David Zupančič.