18.01.2024
Miha Oserban in Ana Merc bosta Koroško zastopala na mladinskih olimpijskih igrah v Južni Koreji

 

Med 19. januarjem in 1. februarjem bo v Južni Koreji potekalo največje športno tekmovanje za mlade športnike zimskih olimpijskih športov.

Zastavonoša slovenske mladinske reprezentance na slavnostnem odprtju mladinskih OI bo mladi up slovenskega alpskega smučanja Črnjan Miha Oserban, ki že niza uspeh za uspehom. Družbo mu bo delala smučarska skakalka Taja Bodlaj. Miha se je danes zjutraj po našem času in po kar 30 urnem potovanju že odpravljal na trening. Pred tem si je vzel nekaj časa tudi za poslušalce Koroškega radia,

Odprtje bo v petek, 19. januarja, Bodlaj in Oserban pa sta osvojila zlati medalji na prejšnjem zimskem olimpijskem festivalu evropske mladine lani v Furlaniji Julijski krajini.

Oserban, ki prihaja iz istega kraja, Črne na Koroškem, kot izjemna nekdanja alpska smučarka Tina Maze, je bil skupaj z Niko Prevc tudi nosilec olimpijske zastave na omenjenem festivalu. Na njem je bil zlat v veleslalomu.

 

V 59 članski slovenski ekipi je še ena Korošica, smučarka Ana Merc.  Oserban bo najprej štartal superveleslalom, ki je na sporedu 21 januarja, nato si tekme sledijo ena za drugo. V domovino se vračajo 28. januarja.