24.04.2024
Tilen Klugler naj župan med župani slovenskih mestnih občin


Raziskava agencije Ninamedia je za časopis Nedeljski dnevnik v mesecu marcu že šestič zapored ocenjevala delo županov mestnih občin, v kateri so jih občani in občanke ocenejevali z ocenami od 1 do 5. V raziskavi je najboljši župan v Sloveniji Tilen Klugler, župan Mestne občine Slovenj Gradec. Ostaja na vrhu med župani mestnih občin, pa ne le to, tokrat je njegova priljubljenost še narasla, dobil je še boljše ocene občanov in občank, kar je svojevrsten fenomen. Ob tem je Tilen Klugler izrazil veselje in se zahvalil vsem, ki so sodelovali v anketi, ob tem pa dejal, da te ocene sprejema z veliko odgovornostjo za naprej. Pri tem je dejal še, da je vesel tudi vsakršne kritike o delovanju mestne občine, saj so tudi hvaležni, kadar lahko kaj spremenijo na bolje. 

Tilen Klugler pa je tudi prvi župan, ki je v dosedanjih že šestih ocenjevanjih dobil visoko oceno 4,03, s tem je premagal ljubljanskega župana Zorana Jankoviča, ki je ostal na drugem mestu s 3,58 točkami. Anketiranci ( vzorec je zajemal 16.852 ljudi ) so župana Mestne občine Slovenj Gradec Tilna Kluglerja pohvalili zaradi gradnje novih stanovanj, gradenj prizidkov k šolam in športnim objektom ter zaradi splošne urejenosti mesta. Klugler je ob tem pojasnil, da se jim zaradi evropskih sredstev nenehno rekordno povečuje proračun, kar pomeni, da so uspešni tudi pri črpanju, kar se vidi na terenu. Pričakuje uspešnost tudi v novi finančni perspektivi. Nekateri anketiranci so mu očitali populizem, skrb za izbrance in premalo vlaganj na obrobjih mesta, vendar je te kritike zavrnil, saj imajo tudi participativni proračun in delujejo po prioritetah. Na vprašanje kaj pomeni takšna lovorika njemu kot županu, pa je dejal, če si pravi župan vidiš in dobro slišiš, kaj je v občini potrebno postoriti. Izpostavil je tudi programe in jasno vizijo, ki je zastavljena že na volitvah, skupaj z drugimi strankami. Župan Tilen Klugler slednje izpostavlja kot recept, saj le skupaj in  s sodelovanjem ter s podporo, lahko vse tudi realizirajo.

Anketa Ninamedia agencije je pokazala tudi, če bi bile volitve danes, bi Tilna Kluglerja podprlo 63,9% občanov in občank.

IF