30.04.2024
Kje praznovati 1. maj

Jutri bodo po vsej Sloveniji potekala praznovanja za 1. maj. 

Med največjimi praznovanji v regiji velja praznovanje v občini Ravne na Koroškem. Praznovanje se bo odvijalo ob Grajskem parku in Športnem centru. Dogodek se bo začel ob 12. uri s streljanjem Movžnarjev. Na kulturni prireditvi bodo sodelovali tudi godba Železarne Ravne in Glasbeni center Balu. 

Slavnostni govornik na prireditvi bo Vili Novak, predsednik SKEI za Koroško. Pozdravila vas bosta tudi župana občine Ravne na Koroškem in Prevalje. Sporočajo, da bo za jedačo in pijačo poskrbljeno, zabaval pa vas bo ansambel Koroški kvintet. 

 

SLOVENJ GRADEC

V Slovenj Gradcu bo tradicionalno prvomajsko srečanje potekalo na Kremžarjevem vrhu, ki vsako leto privabi številne pohodnike Mislinjske doline. Letos se bo proslava začela ob 11. uri gost bo govornik sindikata upokojencev Slovenije Tomaž Kšelo, nastopil pa bo tudi Moški pevski zbor Gradiški fantje in mladi glasbeniki. Že po tradiciji pa se ob prvem maju srečajo tudi v Završah, kamor vabijo občane občine Mislinja.

 

DRAVOGRAD

V občini Dravograd bodo vrnili 1.majsko srečanje spet na Košenjak. Kot je povedal župan, pa imajo tudi že dokumentacijo za celovito prenovo Planinskega doma Košenjak. Prisotne bo nagovoril župan, za zabavo pa bodo poskrbeli Milan Kamnik in ansambel Rosa. 

 

VELENJE

Nekaj posebnega je tudi praznovanje na Graški gori. Letos se bo iz Velenja pohod na Graško goro pričel ob 8 uri, od 11 pa do do 17 ure pa bo na športnem igrišču potekalo tradicionalno prvomajsko srečanje.