27.06.2016
Pri sv. Danijelu je iztiril vlak

Današnje deževje je veliko škode povzročilo tudi v občini Ravne na Koroškem. Največ poškodb po dežju so zabeležili na lokalni cesti v Strojanski reki, na relaciji Ravne kmetijska zadruga- gostišče Zadnji dinar, kjer je na odseku ceste v dolžini 5, 6 kilometre odnešena brežina ob cesti, podrti so deli škarpe ob reki, prav tako gasilci in javno komunalno podjetje Log že odstranjujejo podrta drevesa. Poškodovana je tudi struga potoka, ki je na svoji poti odnesla tudi 3 manjše mostove do stanovanjskih hiš.

Škode še en ocenjujejo, saj po besedah Bojana Medveda, vodje urada za razvoj in investicije pri občini Ravne na Koroškem, Urad za zaščito in reševanje še ni izdal dokumentov, potrebnih ob ugotavljanju škode po naravnih nesrečah. Ekipe na terenu sicer sanirajo nastalo situacijo, čistijo nanose peska in blata, še danes pa se bodo lotili tudi sanacije plazu pri odcepu za Zelen breg.

V Dravogradu so doslej že uspeli očistiti glavno cesto proti Mariboru v Vratih, prav tako čistijo plaz v Bukovju na stari cesti proti Trbonjam, čistijo še cesto proti Libeličam pri Tribeju. Škoda, kot pravi županja Marijana Cigala ne bo velika, je pa veliko večja na železniški progi proti Vuzenici, kjer je zjutraj zaradi zemeljskega plazu iztiril potniški vlak. Nastalo situacijo sanirajo v podjetju Slovenske železnice. Odstranili bodo zemljino, zamenjali tirnice in dvignili lokomotivo z vagoni nazaj na tire. Na srečo v iztirjenju ni bilo poškodovanih, je pa nastala velika materialna škoda. Zaradi nevarnosti proženja novih zemeljskih plazov bodo na relaciji Vuzenica-Prevalje vlake ves dan nadomeščali avtobusi. Vozili bodo po voznem redu, ki velja za vlak.

Čeprav so se že včeraj popoldne s posledicami večjih nalivov srečali tudi v Radljah ob Dravi, pa nam je župan Alan Bukovnik povedal, da k sreči tokrat niso zabeležili večje škode. Sproti odstranjujejo poškodbe na cestni infrastrukturi, tako, da so ceste prevozne, če danes in v prihodnjih dneh ne bo več močnejših nalivov, bodo škodo sanirali do konca tega tedna.

KV