24.02.2017
Večina obnovitvenih del na koroških državnih cestah v drugi polovici leta


Lani je Koroška ostala brez nekaterih predvidenih obnov na že zelo dotrajanih cestnih odsekih. Zato smo pri Direkciji Republike Slovenije za infrastrukturo preverili, kako bo z deli v letošnjem letu. 

Že lani junija naj bi Direkcija RS za ceste začela z gradbenimi deli na odsekih Mežica – Poljana – Črna, prav tako so zastala dela na cesti proti Kopam. Razlogi so pritožbe oziroma revizije na izbrane izvajalce gradbenih del. Prav zato je plan obnovitvenih investicij v letošnjem letu na Koroškem ambiciozen, vse,kar je lani izpadlo, bodo morali nemreč izpeljati v letošnjem letu, za nekatere cestne odseke pa bodo potrebni novi razpisi, da se revizije ne bi ponavljale, je povedal vodja sektorja za vzdrževanje in varstvo cest pri Direkciji Republike Slovenije za infrastrukturo, Tomaž Willenpart.

To velja za cesto na relaciji Mežica – Črna in za cestni odsek na Kope, kjer sta 2 revizijska postopka. Podobno je za cesto Poljana – Mežica, za katero Willenpart napoveduje najhitrejši podpis pogodbe za izvajanje gradbenih del  v dolžini 1,5 km v mesecu maju. Za odsek Mežica – Črna predvideva začetek del v juliju, za Kope pa v juniju. Tu gre za odsek 1,5 km skozi naselje.

Od dneva, ko so izšli razpisi za gradbena dela na omenjenih cestah, je danes preteklo že dobro leto, vsa tri gradbišča pa kot že rečeno, bodo pognali v drugi polovici leta. Direkcija za infrastrukturo pa želi letos razpisati še dela za kolesarske poti Ravne – Dravograd, v Mislinji na  območju Doliča, za prestavitev ceste mimo kmetije Rotovnik pri cesti na Kope, za obnovo ceste na odseku Črna – Šoštanj. Največja investicija Direkcije RS za ceste, ki so jo lani začeli izvajati, pa je obnova mostu Vuhred in rekonstrukcija železniškega podvoza Vuhred v vrednosti 3,4 milijona evrov,  za katero pa edino pritožb ali revizij ni bilo.     

 

IF