23.05.2017
Tudi občina Radlje pripravlja Celostno prometno strategijo


Tudi občina Radlje pripravlja celostno prometno strategijo za uspešno prometno načrtovanje v mestu, kjer bivajo ljudje.

S celostno prometno strategijo želijo predvsem izboljšati privlačnost in kakovost okolja, zato že snujejo nabor ukrepov prometa in mobilnosti  po prioritetnih področjih. Gre za nov pristop k načrtovanju prometa, pri katerem so enakovredno obravnavani vsi potovalni načini in kjer se posebna pozornost namenja učinkovitem izkoriščanju obstoječe prometne infrastrukture in storitev.

Celostna prometna strategija za občino Radlje predstavlja smernice razvoja okolju in občanom prijazne mobilnosti in se osredotoča na pet področij ukrepov: hojo, kolesarjenje, javni potniški promet, motoriziran promet in celostno načrtovanje in upravljanje.

V pripravi strategije so k sodelovanju povabili tudi občane, zato so jih pozvali k mnenjem in predlogom . Sodelujejo lahko preko spletne strani občine pod zavihkom Vizije in strategije Občine Radlje , kjer lahko odgovarjajo na anketno vprašanje. Če občani k predlogom pripišejo tudi svoje podatke, bodo sodelovali v nagradni igri. Anketa je odprta do 4. Junija, nagradno žrebanje pa bodo izvedli na predstavitvi Celostne prometne strategije, ki jo v Radljah načrtujejo sredi meseca junija. V nagradnem žrebanju bodo podelili 4 nagrade, eno zložljivo kolo in 3  družinske vstopnice za celodnevni obisk Vodnega parka Radlje ob Dravi.

 

IF