15.12.2017
LAS MDD pričakuje odločbe za 10 prijavljenih projektov;

Lokalna akcijska skupina Mislinjske in dravske doline Las MDD je v prvem javnem pozivu dobila 19 vlog s prijavljenimi projekti, med katerimi so izbrali 10 projektov, 6 za sofinanciranje iz evropskega kmetijskega sklada in 4 vloge za evropski sklad za regionalni razvoj. Projekte so prijavile vse občine v območju, ki ga pokriva LAS MDD.

Za evropski kmetijski sklad so na Ministrstvo za kmetijstvo posredovali vloge za Sadjarski center Radlje, za projekt Povežimo Mislinjsko dolino z ureditvijo pohodniške poti v dolžini 22 kilometrov od Slovenj Gradca do Doliča. V ta sklop sodi tudi Ureditev trškega jedra zgornje Mute s postajališčem za medkrajevni potniški promet, ureditev vaškega jedra Šentilj v občini Mislinja, z rekonstrukcijo lokalne ceste in pločnika, ureditev športnega parka Vuzenica in obnova trškega obzidja v jedru Vuzenice.

Iz evropskega sklada za regionalni razvoj bodo sofinancirali projekt Športnega društva Skate park, ki prijavlja začasne mobilne postavitve igrišč za urbane dejavnosti na podeželju Slovenj Gradca, Mislinje, Vuzenice in Radelj. Drugi projekt je ureditev propadajočega Sokolskega doma v Radljah ob Dravi, kamor bodo namestili enoto VDC Črna na Koroškem s celodnevno oskrbo oseb z motnjami v duševnem razvoju. Sanirali bodo tudi 5 000 kvadratnih metrov degradiranega območja Črneče z gradnjo novega kanalizacijskega sistema. Zadnji projekt za ministrstvo za gospodarski razvoj pa je izgradnja komunalne kanalizacije v Podvelki.

Projekte so že poslali na obe ministrstvi in do pomladi pričakujejo tudi, da bodo dobili odločbe in bodo lahko pričeli z delom. 

KV