11.04.2018
Nekateri kandidati za poslanske sedeže na Koroškem so že znani

Nekatere stranke so že sporočile ali predstavile svoje kandidate, ki se bodo v koroških volilnih okrajih potegovali za poslanska mesta, nekatere sveti strank še niso potrdili. Tako so se nedavno že predstavili kandidati stranke Socialnih demokratov; v Mežiški dolini bo kandidiral Jani Prednik, v Mislinjski dolini Lucija Fink, v Dravski dolini pa Dominika Švarc Pipan.

Stranka Desus je v tem tednu postregla z novostjo kandidatke v Mislinjski dolini. V tem okraju bo za poslanski sedež kandidirala Almira Kočnik iz Mislinje, upokojena ekonomistka, ki je kar nekaj aktivnih let preživela v Londonu. Drugi dve imeni sta že nekaj časa znani in potrjeni, v Dravski dolini se bo za ponovni poslanski sedež potegoval Benedikt Kopmajer, v Mežiškem okraju pa Štefan Skitek.

Kandidate za poslanske sedeže stranke SDS bodo na svetu stranke potrdili 23. aprila, neuradno pa bo v Mežiški dolini kandidiral Aleš Logar, direktor ravenskega javnega zavoda za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti, v volivnem okraju Mislinjske doline se bo za poslanski sedež potegoval Andrej Breznik, podjetnik iz Pameč, v Dravski dolini pa Andraž Koželnik, magister zgodovine.

Med kandidati stranke Modernega centra je zanesljiv kandidat v Mežiški dolini dosedanji poslanec Danilo Anton Ranc, v Mislinjski dolini pa prav tako dosedanji poslanec SMC Ivan Škodnik. Neuradno naj bi v okraju Dravske doline kandidiral Ferdo Abraham iz Dravograda.

Stranka Nova Slovenija je kandidate že izbrala in potrdila, v volilnem okraju Ravne bo kandidirala Mojca Erjavec, v Dravski dolini Andrej Otto in v Mislinjski Zvonka Marhat.

Levica bo na volitvah nastopila z dvema kandidatoma, v volilnih okrajih Mežiške in Dravske doline bo nastopil Milan Mrdženovič, v Mislinjskem pa Doroteja Pospihalj.

Parlamentarna stranka Zavezništvo Alenke Bratušek listo kandidatov še sestavlja, kandidate bodo predstavili 25. aprila na programski konferenci.

IF, MV