13.06.2018
Koroška, kdo si 2018 ?

Drugo leto zapored v Koroškem mladinskem kulturnem centru Kompleks na Ravnah prirejajo projekt Koroška, kdo si? Osnovna ideja festivala je pokazati, da je tudi Koroška dežela priložnosti, je povedala direktorica kluba Kompleks Ana Pisar. Zato so k projektu povabili izključno koroške ustvarjalce.

Pripravili so osem dogodkov; začenjajo danes s kulturno umetniškim dogodkom Srečanje za mizo, v četrtek bo v klubu razstava fotografij Roberta Marina, ter isti dan glasbeno poetična improvizacija Anje Golob in Vida Jamnika. V petek bo najprej gledališki performens Gledališča dela in kasneje koncert domačih glasbenikov Zircus Art, Aline Hirtl in Smodija.

V soboto bodo v ciklu Od ideje do keša na pogovor povabili koroške podjetnike .

Drug del projekta se bo odvijal naslednji teden, priključili se bodo dogajanjem na ravenski tržnici Ker nam koroška kuhina veliko pomeni, isti dan v četrtek bo v Kompleksu predavanje o pozitivni samopodobi, v gostišču Marin Miler v Šentanelu Koroški večer s kulinariko in glasbenimi gosti, naslednjo soboto bodo dogajanja zaključili z gostovanjem slovenjgraškega filmarja Toma Novosela.