12.07.2018
GG Slovenj Gradec prodaja poslovne zgradbe v mestu

Podjetje Gozdno gospodarstvo Slovenj Gradec na Vorančevem trgu in Celjski cesti v Slovenj Gradcu prodaja stavbi v njihovi lasti. Na Celjski cesti prodajajo poslovno zgradbo v velikosti 297 kvadratnih metrov, po ceni 326. 700 evrov.

K poslovnim prostorom pripadajo še 4 sobe v kleti, možen pa je tudi dokup asfaltiranega parkirišča pred stavbo. Poleg poslovne zgradbe na Celjski cesti je v vrhnji etaži poslopja naprodaj tudi petsobno stanovanje v izmeri 140 kvadratnih metrov, po ceni 162. 800 evrov.

Gozdno gospodarstvo pa prodaja tudi polovico stavbe v njihovi lasti na Vorančevem trgu, kjer je tudi slovenjgraška območna enota zavoda za gozdove Slovenije.

Naprodaj je 12 pisarn, dve v kleti, arhivski prostor, ter garaža 28m2, ter 11 parkirnih prostorov. Poslovni prostor primeren za srednje veliko podjetje. Poslovni objekt v izmeri 373,00 m2, prodajajo za 450 000 evrov. 53 odstotkov stavbe na Vorančevem trgu 1 je sicer v lasti Republike Slovenije, z njo pa upravlja Zavod za gozdove, ki v stavbi tudi ostaja.

Razlog za prodajo poslovnih zgradb GG- ja v Slovenj Gradcu je v nameri po selitvi podjetja v Otiški vrh, kjer ima podjetje žago in že sedaj nekaj poslovnih prostorov. Slednje nameravajo dograditi in urediti za selitev, ko bodo izpraznili upravne zgradbe v Slovenj Gradcu. Kot je povedal direktor Silvo Priteržnik, se najverjetneje ne bodo selili prej, da najdejo resnega kupca za prostore v Slovenj Gradcu. Podjetje s 70 letno tradicijo se bo v prihodnosti tudi preimenovalo. Kot pravi Priteržnik, bodo prevzeli ime Lesoteke, ki se vse bolj uveljavlja kot blagovna znamka, GG Slovenj Gradec z nekdanjo osnovno dejavnostjo gozdarstvom, pa bo svoje cilje preusmerilo predvsem v izdelavo lesenih gradenj. Kot smo pred časom še izvedeli, nameravajo v podjetju GG Slovenj Gradec dolgoročno svoje kapacitete širiti tudi na lokaciji v Radljah ob Dravi, zemljišča v Otiškem vrhu pa naj bi bila zanimiva tudi za podjetje Yildiz, ki namerava prav tako širiti obstoječe objekte v Otiškem vrhu.

 

KV