11.10.2018
Javni prevozi - mobilnost prihodnosti?

Mobilnost prihodnosti je izziv nas vseh, prav tako se bo ta tematika vključevala v naš vsakdan še dolgo. Posebnega projekta se je lotilo tudi društvo Raum AU iz Slovenj Gradca. 

V Koroškem domu starostnikov v enoti Slovenj Gradec so na ogled kolaži mnenj in stališč v obliki vsebinskih vzorcev sodelujočih v projektu Koristna akcija – mobilnost prihodnosti. Septembra so člani društva Raum AU z mladimi iz Puma, slovenjgraške Gimnazije in Mladinskega centra Dravograd ter uporabniki doma starostnikov Slovenj Gradec izpeljali projekt mobilnosti prihodnosti, v katerem so zbirali mnanja in izkušnje v lokalni skupnosti in družbe na temo javnih prevozov predvsem v razpravah udeležencev. Kot je povedal Rado Poggi iz Raum AU, so z udeleženci projekta izvedli več aktivnosti, prdvsem pa o javnih prevozih razpravljali. Udeleženci so nato na izziv odgovarjali s kritikami, mnenji in idejami, kaj bi si na tem področju želeli. Sedaj so to le izhodišča za nadaljevanje razprave na to remo, pravi Poggi, o kateri se je potrebno več in nenehno pogopvarjati, če želimo postopno doseči začrtane cilje pri uporabi javnih prevozov. 

V Koroškem domu starostnikov Slovenj Gradec je omenjena razstava društva Raum AU druga v nizu še naslednjih, ki bodo še v prostorih Puma, slovenjgraške Gimnazije, Kulturnega centra Dravograd in Mestne občine.

IF