13.12.2018
Mladinski svet Ravne ima za sabo aktivno leto

V prostorih Mladinskega sveta Slovenije v Ljubljani je potekala koordinacija mladinskih svetov v Sloveniji, katere sta se udeležila predsednika Mladinskih svetov Ravne na Koroškem Aljaž Verhovnik in Slovenj Gradec Aleš Gangl.

Prisotni so analizirali delo v letošnjem letu. Ocena dela je dobra, saj se mladinski sveti v svojih lokalnih okoljih prebujajo. Spodbudno je tudi dejstvo, da je država preko Urada za mladino Republike Slovenije po dolgih letih ponovno uvedla sofinanciranje programov mladinskih svetov lokalnih skupnosti. Na tem razpisu je bil uspešen tudi Mladinski svet Ravne.

Aljaž Verhovnik je na koordinaciji predstavil tudi obseg letošnjih aktivnosti Mladinskega sveta Ravne. Osrednja aktivnost sveta je že peto leto Mladinska iniciativa za 3. razvojno os. Sicer pa daje ravenski mladinski svet velik poudarek tudi programom, ki spodbujajo mlade k zdravemu načinu življenja. Nedavno so izvedli Miklavžev tek po Cik- Caku, kar pa ni njihova edina športna prireditev.

Mnoge občine po Sloveniji so v tem letu sprejele nove strategije za mlade. Na Ravnah je bila strategija sprejeta že v letu 2014 in velja do 2020. Komisija za mladinska vprašanja pa je že v letos pričela postopek za pripravo nove strategije.

Poleg Raven in Slovenj Gradca obstaja tudi marenbeški , torej radeljski mladinski svet. Mladi Korošci se dobivajo dvakrat letno in prav danes bo srečanje potekalo v Slovenj Gradcu.