06.02.2020
Tradicionalni pohod na Peco v organizaciji PD Mežica


Planinsko društvo Mežica tudi letos prireja zimski pohod na Peco, ki bo v soboto, 8. februarja, letošnji bo že 32. po vrsti. Mežiško planinsko društvo pohod organizira v sodelovanju z Gorsko reševalno službo Koroška in gorsko enoto policije, do koče pa se lahko pohodniki povzpnejo iz več smeri : Mežice, Tople, Mitneka, Avstrije. Cesta do Jakob je splužena in prevozna z zimsko opremo.

Pohod je prostega značaja, pohodniki se na goro podajajo v večjih ali manjših skupinah, samostojno ali v spremstvu lastnih vodnikov, sicer pa bodo pohodnike spremljali vodniki Planinskega društva Mežica, tistim, ki ga nimajo, ga lahko zagotovijo po predhodnem dogovoru. Za udeležbo na pohodu je obvezna zimska oprema. Dom na Peci pa bo na dan pohoda odprt, tako da bo poskrbljeno za hrano in pijačo.

Udeleženci pohoda, ki se bodo registrirali v Domu na Peci in bodo imeli na dan pohoda opravljenih deset pohodov, bodo prejeli zlato priponko, za sedem srebrno in za štiri bronasto priponko kralja Matjaža. Za opravljen petindvajseti pohod pa bodo pohodniki prejeli kipec kralja Matjaža. Odhod udeležencev pohoda od Doma na Peci nazaj v dolino je predviden med 13:00 in 15:00 uro

Aktualne informacije in navodila bodo objavljena dan pred pohodom na spletni strani Planinskega društva Mežica.